Køb og salg af virksomhed

Står du med et ønske om at købe en virksomhed eller sælge en virksomhed, så er forarbejdet altafgørende. Hvis du ikke har den fornødne erfaring udi køb og salg af virksomhed, så vil vi hos Kreston SR på det kraftigste anbefale, at du rådfører dig med specialister med ekspertise og know-how inden for området.

Som statsautoriseret revisor kan vi hos Kreston SR hjælpe dig, hvis du går med overvejelser om køb eller salg af en virksomhed. Vores mange års erfaring inden for alle aspekter af revisorbranchen, gør os kapable til at give dig den fornødne, kvalificerede rådgivning i denne proces. Vi kan også vejlede dig i henhold til salg af virksomhed værdifastsættelse.

Salg af virksomhed

I mange tilfælde er en virksomhed et livsværk for indehaveren, og et potentielt salg kan være en særdeles svær og kringlet beslutning. Venter du til at du er tvunget til at sælge virksomheden, måske enten af helbredsgrunde, pension, eller lignende, så vil du ofte stå svagere ved forhandlingsbordet end hvis du går i gang med at forberede et salg af virksomheden i god tid.

Der kan være forskellige aspekter, der skal tages højde for, før din virksomhed eventuelt kan sælges. Det kan være at det vil være nødvendigt at tilpasse nogle forretningsområder i virksomheden for at højne interessen fra mulige købere.

Alle virksomhedssalg bør altid undergå en tilbundsgående virksomhedsanalyse for at klarlægge aspekter i forhold til f.eks. konkurrenter, branchens nutid og fremtid, skattemæssige og økonomiske konsekvenser ved et salg her og nu samt eventuel køb og salg af virksomhed værdifastsættelse. Ovenstående vil vi hos Kreston SR kunne hjælpe dig med.

Med hensyn til at finde en køber til din virksomhed, så kan det være at der skal iværksættes et generationsskifte, hvor næste generation af familien skal køres i stilling til at overtage dit livsværk. Det kan også være at en konkurrent i branchen vil være interesseret i at opkøbe din virksomhed med henblik på udvidelse. Vi assisterer også gerne hvis du har behov for en værdifastsættelse i forbindelse med salg af virksomhed. 

Køb af virksomhed

Hvordan man end vender og drejer det, vil der altid være risici forbundet med køb af virksomhed. Derfor er det, ligesom med alle andre investeringer, alfa og omega at du først og fremmest sætter dig grundigt ind i virksomheden og alle dens aspekter.

En gylden tommelfingerregel er at du altid bør forestå en grundig gennemgå af det komplette salgsmateriale og virksomheden. Her vil det oftest være fornuftigt at alliere sig med en professionel rådgiver, så du undgår ubehagelige overraskelser, som kan være svære at spotte ved første øjekast.

Det er også vigtigt at inddrage elementer i sine overvejelser, som f.eks. produkter og konkurrencekraft, personale, risiko for at miste kunder og grundene til at virksomheden i første instans er sat til salg.

Køb af virksomhed

Hvordan man end vender og drejer det, vil der altid være risici forbundet med køb og salg af virksomhed. Derfor er det, ligesom med alle andre investeringer, alfa og omega at du først og fremmest sætter dig grundigt ind i virksomheden og alle dens aspekter.

En gylden tommelfingerregel er at du altid bør forestå en grundig gennemgang af det komplette salgsmateriale og virksomheden. Her vil det oftest være fornuftigt at alliere sig med en professionel rådgiver, så du undgår ubehagelige overraskelser, som kan være svære at spotte ved første øjekast. Professionel rådgivning vil også være nyttig i forbindelse med en eventuel værdifastsættelse ved salg eller køb af virksomhed.

Det er også vigtigt at inddrage elementer i sine overvejelser, som f.eks. produkter og konkurrencekraft, personale, risiko for at miste kunder og grundene til at virksomheden i første instans er sat til salg.

Kreston SR hjælper dig ved køb og salg af virksomhed

At rådføre sig med specialiserede rådgivere er altid at anbefale i forbindelse med køb og salg af virksomhed. Som statsautoriseret revisor kan vi hos Kreston SR være dit sikkerhedsnet i en købs- eller salgsproces, så du oplever et godt forløb uden at du mister overblikket eller kommer til at stå med problemer, som kunne være undgået.

Ved køb og salg af virksomhed, er du altid velkommen til at kontakte Kreston SR for en uforpligtende samtale om dine muligheder.  

Scroll to Top

Partner

Silkeborg / Kolind

Josefine
Revisorassistent
Gitte
Revisortrainee
Christina
Revisorassistent
Anne Mette
Revisorassistent
Rasmus
Revisorassistent
Dorthe
Revisor, HA

Herning

Marie Louise Gøttsche
Marie Louise Gøttsche
Hygge- og velfærds medarbejder

Randers

Brande

Kontorassistent Dorte Plesner-Bloch Alminde
Dorthe Plesner-Bloch Alminde
Bogholder

Tilst

Mikkel
Studentermedhjælper
Jeanette
Revisorassistent