Udskydelse af tilbagebetalingsfristerne for coronalån

Under corona-pandemien stillede regeringen og et bredt flertal af folketingets partier næsten 600 mia. kroner til rådighed for at øge likviditet til virksomhederne. Formålet med dette udspil var at skabe de bedste forudsætninger for at komme tilbage til en normal hverdag, også for de virksomheder der blev ramt hårdest.

Regeringen og folketinget har lyttet til de væsentlige udfordringer, som erhvervslivet ville stå overfor ved fortsat krav om afregning af momslån fra 1. november 2021. Det betyder at der etableres en bred aftale med udskydelse af betalingen på momslånene. Momslånene skal nu afregnes den 1. april 2022 frem for både den 1. november 2021 og den 1. februar 2022.

Hvad betyder det for din virksomhed?

Ved at udskyde betalingsfristen har regeringen givet virksomhederne mere tid til at afvikle gæld eller oprette en afdragskonto hos Skatteforvaltningen. Der er samtidig indgået en aftale om at indføre en 2-årig afdragsordning som har en rente på 0,7 pct. pr. måned, svarende til 8,4% pr. år. Der er dermed mulighed for likviditet, men det er ikke en billig løsning.

Under corona-pandemien blev en række udskydelser på afregning af A-skat og AM-bidrag givet uden ansøgning. Derfor skal erhvervsdrivende være opmærksomme på, at der ligger nogle likviditetskrævende poster til afregning.

Har du brug for hjælp står Kreston SR gerne til rådighed med hjælp til revision, regnskab, bogføring og skat.

Scroll to Top

Partner

Silkeborg / Kolind

Josefine
Revisorassistent
Gitte
Revisortrainee
Christina
Revisorassistent
Anne Mette
Revisorassistent
Rasmus
Revisorassistent
Dorthe
Revisor, HA

Herning

Marie Louise Gøttsche
Marie Louise Gøttsche
Hygge- og velfærds medarbejder

Randers

Brande

Kontorassistent Dorte Plesner-Bloch Alminde
Dorthe Plesner-Bloch Alminde
Bogholder

Tilst

Mikkel
Studentermedhjælper
Jeanette
Revisorassistent