Bogføring Djursland

Kender du det med at firmaregnskabet bliver uoverskueligt, tager al for meget tid og giver dig sene arbejdstimer? Firmaregnskab er en stor opgave, og for mange bliver det en krævende byrde at skulle holde styr på det, så tallene i sidste ende stemmer. Ikke desto mindre er det særdeles vigtigt at bogføre korrekt for at undgå problemer og konsekvenser i forhold til myndigheder.

Bogføring er en nøjagtig registrering over alle udgifts- og indtægtsposter i virksomheden. Bogføring kan betegnes som en officiel logbog for din virksomheds økonomiske forhold. Korrekt bogføring er dermed nøglen til at kunne redegøre for økonomien i virksomheden.

Udtrykket ”bogføring” trækker tråde tilbage til dengang, hvor man anvendte en fysisk bog til registrering af en virksomheds økonomiske forhold.

Digital eller manuel bogføring? Kreston SR hjælper med begge dele

Regnskabsprogrammer er i dag det mest almindeligt værktøj, når virksomheder laver bogføring.

Hos Kreston SR bogføring Djursland har vi stor erfaring i at arbejde med regnskabsprogrammer. Til dagligt anvender vi regnskabsprogrammer, som f.eks. E-conomic, Dinero og Uniconta. Er du vant til at arbejde i andre regnskabsprogrammer, og har brug for assistance i forhold til bogføring og/eller løn, så kan vi helt sikkert også hjælpe dig i og med at mange regnskabsprogrammer indeholder mange af de samme grundlæggende funktioner. Kontakt os gerne omkring bogføring Djursland.

Vi håndterer også manuelle bogføringsløsninger hvis du foretrækker dette. Kontakt os gerne vedrørende bogføring Djursland, så vi sammen kan skræddersy en løsning, der passer til netop dine præferencer og behov omkring bogføring.

Bogføring? Hvorfor skal jeg det?

For det første skal bogføring udføres for at have overblik over sin virksomheds økonomiske forhold. Fyldestgørende bogføring gør det ligeledes nemmere at udarbejde både årsregnskab og selvangivelse.  

Det er vigtigt at huske på at myndigheder som f.eks. SKAT har ret til at kræve at få fremlagt en virksomheds regnskab og bilag. Dette forhold er en tungtvejende grund til altid at have sin bogføring i orden. Afsløres det at din bogføring ikke stemmer eller mangler posteringer, kan det få alvorlige konsekvenser. Den normale straf er bødeudlæg, men i alvorligere tilfælde risikeres der fængselsstraf i op til seks måneder. 

Er du selvstændig erhvervsdrivende, står du selv med ansvaret for at din bogføring stemmer og er udført korrekt. Har du problemer med at få det fulde overblik over din bogføring, eller mangler du en sparringspartner? Uanset behov, så hjælper vi hos Kreston SR bogføring Djursland gerne med de aspekter inden for bogføring, du måtte have behov for. På den måde kan du slippe for en arbejdsbyrde, som du hellere vil investere andetsteds i din virksomhed. Korrekt og rettidig indberetning af SKAT og moms har vi også assisteret mange virksomheder med. 

Bogføring – hvilke regler er der?

Når man som virksomhed køber eller sælger noget, skal dette altid bogføres. Det er altså vigtigt at gemme alle kvitteringer og bon’er, der har en eller anden relation til et køb eller salg i en virksomheds øjemed, så man kan få tallene bogført.

Det er jf. Bogføringsloven et krav at man udarbejder bogføring af regnskaber i virksomheder. Virksomheden har pligt til at opbevare bilag vedrørende bogføring i fem år efter at bogføringen er udført. Driver du en virksomhed, så skal du med 99 % sikkerhed bogføre dit regnskab. Er du i tvivl, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Føler du at du bruger for mange ressourcer på bogføring, eller mangler du input, sparring eller et godt råd?

Kreston SR Djursland har flere løsningsmodeller inden for bogføringssamarbejder, og vi kan helt sikkert også skræddersy en løsning, der matcher dit behov.

Scroll to Top

Silkeborg / Kolind

Josefine
Revisorassistent
Gitte
Revisortrainee
Christina
Revisorassistent
Anne Mette
Revisorassistent
Dorthe
Revisor, HA