Indberet moms – Lad os hjælpe dig!

Det kan være fristende at udskyde momsindberetningen længst muligt, da det i mange tilfælde kan være et større arbejde og en større sum penge. Det er dog vigtigt at indberette moms til tiden, da for sene eller manglende momsindberetninger udløser en bøde plus eventuelt renter. 

I dette indlæg får du en lang række informationer omkring momsindberetning, så du undgår ubehagelige overraskelser. Som statsautoriseret revisor er vi hos Kreston SR eksperter i momsindberetning, og vi hjælper dig gerne med indberetning af moms, hvis du har behov for det. 

 

Din virksomheds omsætning bestemmer tidspunkter for momsindberetning

Tidspunkter og hyppighed af momsindberetning varierer alt efter hvor stor din virksomheds omsætning er. For virksomheder falder indberetning af moms i tre tidsintervaller, der defineres ud fra omsætning. Summen som din virksomhed sælger ydelser, løsninger eller produkter for, er altså afgørende for om din virksomhed skal indberette moms halvårligt, hvert kvartal / hver tredje måned eller månedligt. 

Nedenstående årsomsætninger definerer hyppigheden for momsindberetning: 

• Virksomheder med årsomsætning under 5 mio. kr.: Indberet moms minimum halvårligt.

• Virksomheder med årsomsætning på 5 mio. – 50 mio. kr.: Indberet moms minimum hvert kvartal / hver tredje måned. 

• Virksomheder med årsomsætning på +50 mio. kr.: Indberet moms månedligt. 

Momsfrister rykker sig ikke meget fra år til år, men der kan alligevel være små forskydninger, som det er dit ansvar at holde øje med og overholde. F.eks. har der været udskudte betalingsfrister af moms i 2020/2021 som følge af COVID-19. 

Det er den enkelte virksomheds ansvar at overholde alle tidsfrister for indberetning af moms samt at momsindberetningen er korrekt. Overlader du din momsindberetning til Kreston SR, er du sikker på at fristerne overholdes og at alle tal stemmer. 

Se de enkelte betalingsfrister for momsindberetning her.  

Indberet moms via en professionel aktør

Arbejdet med momsindberetning bliver hurtigt omfattende og noget af en ”tidsrøver” for mange danske virksomheder. Momsen er ofte ikke lige den arbejdsopgave, man prioriterer øverst i hierarkiet på en travl arbejdsdag. Men det ændrer ikke på at momsindberetning er helt essentielt i de fleste virksomheder. For at kunne indberette moms korrekt, kræver det både tid, overblik og fordybelse. 

Kreston SR er et velrenommeret revisionsfirma med mange års erfaring i alle aspekter inden for revision og regnskab, herunder også momsindberetning. Skal vi tage hånd om din momsindberetning, og dermed spare dig for en masse tid og arbejde? Med en professionel aktør ombord til at styre din virksomheds momsindberetning sparer du ikke alene tid i din egen travle hverdag, men du undgår også fejlberegninger og for sent indleverede momsregnskaber. 

Scroll to Top

Partner

Silkeborg / Kolind

Josefine
Revisorassistent
Gitte
Revisortrainee
Christina
Revisorassistent
Anne Mette
Revisorassistent
Dorthe
Revisor, HA

Herning

Marie Louise Gøttsche
Marie Louise Gøttsche
Hygge- og velfærds medarbejder

Randers

Brande

Kontorassistent Dorte Plesner-Bloch Alminde
Dorthe Plesner-Bloch Alminde
Bogholder

Tilst

Mikkel
Studentermedhjælper
Jeanette
Revisorassistent